Lycka är ....

Att ha vänner på middag Lotta fredde Alexandra jag och brudarna käkade pasta gratäng !!!
image981
image982
och att hitta sånna här omdömmen om skivan med SIXX AM som jag älskar ....

SIXX: A.M. - "The Herion Diaries Soundtrack"
Eleven Seven / BAM

28 oktober, 2007
Nikki Sixx - bassist i Mötley Crüe - har gett ut en av de starkaste plattor jag någonsin hört. Detta med anledning av det mycket ovanliga greppet att ge ut sin egen dagbok tonsatt till hårdrock. Extremt högkvalitativ hårdrock dessutom.

Som många vet så är Nikki Sixx före detta heroinist med allt elände som ett sådant missbruk drar med sig. När Nikki Sixx tillhörde världseliten inom hårdrock och folk förväntade sig en glad och rik rockstjärna så var sanningen ofta långt ifrån vad folk trodde. Pengar tjänade förvisso herr Sixx, men lycklig det var han inte.

Mötley Crüe släppte år 1989 plattan Dr Feelgood med låten "Kickstart My Heart". Låten handlar till stor del om Nikki Sixx heroinöverdos som så när tog hans liv den 23 december 1987. Överdosen kom efter ett helt år av idogt knarkande. Under hela den här tiden skrev Nikki Sixx dagbok och det är den som nu ges ut i bokform "The Heroin Diaries". Nikki Sixx har valt att tonsätta sin egen dagbok och det är detta som är "The Heroin Diaries Soundtrack". Hans nära vänner sångaren James Michael och gitarristen DJ Ashba var med under den musikaliska utvecklingen av projektet. Det har aldrig varit meningen att Sixx:A.M. skulle bli ett band, det var hela tiden tänkt att vara just ett soundtrack.

Ni som läst biografin om Mötley Crüe "The Dirt" (har du inte läst den - gör det!) känner igen Nikki Sixx sätt att berätta. Han är rakt på sak med syrlig humor. Nu återfinns inte just humor på Soundtracket till The Herion Diaries, men rakt på sak det är han verkligen. Texterna på den här plattan är klipp ur Nikki Sixx dagböcker med början julen 1986 fram till hans överdos och den närmaste tiden därefter när han började med metadon och äntligen blev fri från heroinet. För kännedom har han hållit sig drogfri ändå sedan dess.

Musikaliskt följer plattan de olika sinnesstämningarna och tankegångarna i texterna. Hela upplägget är genialiskt och innehåller både ballader och hårdare låtar. Det genomgående musiktemat är melodisk hårdrock av absolut högsta klass.

Plattan inleds med att Nikki Sixx läser högt ur sin dagbok "December 25th, 1986, Van Nuys.
Merry Christmas. Well that's what people say at Christmas right? Except for normally they have somebody to say it to. They have friends and family .... I didn't speak to single person today. I thought, why should I ruin their f**ing Christmas... It's just you and me diary. Welcome to my f**ing life".

Detta är en platta som trots att den är sprängfylld med elände och dödsångest ändå är en hyllning till livet. Det är en musikalisk resa med innehåll som förmodligen får dig att gråta, men som ändå känns genuint varm. Ska du bara lyssna på en platta i år, då rekommenderar jag denna.

Releasedatum: 2007-08-22


dagens video för att det är vekligen såååå ..... min egen Dr.phil vet !!!!

Kommentarer
Postat av: Lizaloop

somnade du eller?

2007-10-30 @ 21:45:14
URL: http://www.lizaloop.blogg.se
Postat av: Scaniatjejen

Låter som en bra skiva och så kul att dina favoriter fick sån bra kritik. Fick veta mycket jag inte visste om Nikki Sixx. Tack för kommentaren hos mig! Ha det bra!

2007-10-30 @ 22:22:13
URL: http://scaniatjejen.blogg.se
Postat av: Micke

Den boken är skitbra!!! ha de gott tjejen!

2007-10-30 @ 23:53:19
URL: http://beckfjall1.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0